Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

"Renner voor Benen"

Half juli 2004 ontving Stichting De Benen Nemen een mailtje van Chantal van der Kragt. Zij wou met twee mede studenten van de universiteit van Amsterdam Pieter Goltstein en Richard van Hoolwerff de New York City Marathon gaan lopen. De daarmee bijeengelopen sponsorgelden wilden zij, na aftrek van de kosten, doneren aan Stichting De Benen Nemen.

Een initiatief waarmee de Stichting natuurlijk heel blij mee was.
De "renners voor benen" hierover: 'Voor ons was dit uiteraard een grote sportieve uitdaging, maar er zijn mensen voor wie een klein stukje lopen al een enorme uitdaging is Daarom hebben wij besloten die wij willen neerzetten op te dragen aan mensen voor wie het niet mogelijk is om te lopen. Met het inzamelen van sponsorgelden voor Stichting De Benen Nemen willen wij bijdragen aan de doelstelling van de Stichting om kinderen die niet kunnen lopen, in verband met een beenamputatie, met een beeprothese weer op de been te krijgen'.

Op 2 december 2004 hebben de marathonlopers een cheque van € 1.000,00 overhandigd, bestemd voor een project in Tanzania.

Stichting De Benen Nemen wil Chantal, Pieter en Richard, namens de kinderen met een beenamputatie in Tanzania, hartelijk voor hun enorme inspanning.