Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Werkplaats in Phu Yen, Vietnam operationeel

Nadat Stichting De Benen Nemen, in samenwerking met het MCNV (Medisch Comite Nederland Vietnam), een orthopedische werkplaats in Dak Lak heeft gerealiseerd zijn er plannen gemaakt voor een tweede werkplaats. Deze was gepland in de provincie Phu Yen, aan de oostkust van Vietnam. In deze provincie is zwaar gevochten tijdens de oorlog en mede daardoor zijn er hier veel patienten die een been missen.

In mei 2012 is het projectplan gepresenteerd, in augustus is het plan geaccepteerd en in oktober al zijn de eerste patienten opgevangen in de werkplaats. Inmiddels (eind 2012) zijn er bijna 50 patienten gezien door deStichting Ezelsvrienden en SDBN op bezoek bij MCNV werkplaats en is de scholing van het personeel afgerond.

Een goede samenwerking betekende deze keer een super snel project met direct resultaat! Hierbij waren betrokken Karin Vlug en Pham Dung van MCNV, Stefan en Wesley Smit van Stichting de Ezelsvrienden en SDBN. Hartelijk dank allen voor jullie bijdrage!