Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Project manager uit Vietnam op bezoek in Nederland.

Dit najaar was Mr. Pham Dung in Nederland. Hij heeft de bouw van de orthopedische werkplaats in Dak Lak begeleid. Stichting de Benen Nemen heeft dankzij u als donateur dit project gefinancierd en overgedragen aan het plaatselijke ziekenhuis. We hebben deze gelegenheid aangegrepen om tijdens  een lunch op het kantoor van het Medisch Comité Nederland Vietnam kennis te maken en bij te praten over dit unieke project.

Om het plaatselijke ziekenhuis mee te laten werken en denken, heeft Pham Dung er bijvoorbeeld op aangedrongen

dat de werkplaats in een ruimte op de begane grond zou komen. Revalidatie staat in Vietnam nog in de kinderschoenen, en de ruimte die hiervoor is ingericht zit op de 2e verdieping. Zónder lift!! Nu de werkplaats op de begane grond in gebruik is genomen, overweegt de directie om de revalidatieafdeling ook naar de begane grond te verhuizen. Een positief bijeffect van deze investering!

Het op de been helpen van kinderen heeft ook een positief effect op het functioneren van het gezin. Een probleem binnen het gezin, vaak weggestopt achter een gordijn, wordt een participerend deelgenoot van het gezin volgens Pham Dung.

Hoewel de eerste kinderen al rondlopen op hun ter plaatse gemaakte prothesen, verwacht Pham Dung dat er nog nascholing nodig zal zijn. Dit komt ons bekend voor, want ook de werkplaats in Kenia is weer goed in gebruik nà de training door Guido Meulendijks