Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Al 11 protheses gemaakt in Vietnam

In het vorige bericht uit Vietnam werd er al gemeld dat de werkplaats in Dak Lak sinds mei 2011 operationeel is. Deze werkplaats is tot stand gekomen door de samenwerking van het Medisch Comité Nederland Vietnam met lokale partijen. Stichting De Benen Nemen heeft de inrichting van de werkplaats (financieel) voor haar rekening genomen. Inmiddels draait de werkplaats nu 2 maanden en zijn er door de lokale staf al 11 protheses gemaakt. De foto’s hiervan ontvingen wij onlangs en willen we delen met iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd.

 

 

 

 

 

 

 


De plannen rond het project van de werkplaats zijn ambitieus, maar solide. Er is toezicht op de besteding van gelden en op de voortgang in het algemeen. Deze concrete vinger aan de pols wordt gerealiseerd door de lokale medewerkers van het MCNV. Hierdoor weten wij dat het project, op een enkele tegenslag na, volgens de planning verloopt.
Nu de inrichting van de werkplaats gereed is en deze in bedrijf is gaat alle aandacht uit naar het verder op niveau brengen van kennis van de werkplaats staf. Dit proces is al voor de inrichting van de werkplaats in gang gezet, maar nog niet voldoende op orde. Een ander punt van zorg nu is de financiering van protheses voor de allerarmsten. Stichting De Benen Nemen onderzoekt op welke manier we aan dit project een verder vervolg kunnen geven. Wilt u een reactie geven op dit project en op een eventueel vervolg laat dat ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..