Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Voorbereidingen Sander en Iris voor hun Project Vietnam

Nu 8 maart 2015, onze vertrekdatum, langzaam maar zeker nadert zijn onze voorbereidingen in volle gang. Na onze eerste gesprekken in september met beide stichtingen, SDBN en MCNV, zijn de plannen steeds concreter geworden. Ook zijn we begonnen met de voorbereidingen om zoveel mogelijk fondsen te werven om onze reis mogelijk te maken en meer te kunnen betekenen in Vietnam.

Zo is Iris een aantal keren bij enkele revalidatie centra langs geweest om zich nog extra te verdiepen in amputaties en behandelwijze. Bij REVANT (revalidatiecentrum in Breda) en Groenhuysen (verpleeghuis in Roosendaal) heeft ze meegekeken op de revalidatie groep. Hier heeft ze meegekeken met de verpleegkundige tijdens de wondcontrole van de stomp en behandelingen van de fysiotherapeut zoals bijvoorbeeld de eerste stappen met een opblaasbare prothese. Met de meeste dingen was Iris al bekend, maar je doet toch altijd weer nieuwe ideeën en kennis op. 

In revalidatie centrum REVANT zit ook een grote afdeling van het OIM (Orthopedische Instrumentmakerij), door de contacten van de afdeling fysiotherapie was het mogelijk om ook hier een dag mee te kijken. Ondanks dat je als fysiotherapeut veel overleg hebt met de instrumentmaker, valt het maken van de prothese buiten ons vakgebied. Omdat we niet weten hoe er in Vietnam precies gewerkt wordt leek het Iris een goed idee om ook op dat gebied wat extra ervaring op te doen. Zo heeft ze nu meer inzicht in o.a. de opbouw en het afstellen van een prothese. Ook hebben ze alle nieuwste technieken laten zien, dit is iets wat in Vietnam niet van toepassing zal zijn. 

Sander heeft ter voorbereiding een kleine documentaire gemaakt om het gevoel van verhalen vertellen goed in de vingers te krijgen. We hebben ons natuurlijk ook goed in gelezen in de cultuur. Denk hierbij aan gebruiken, eten en het land zelf. Al met al veel voorbereiding en nog veel meer zin om begin maart eindelijk aan de slag te gaan!

Wilt u Sander en Iris ook financieel helpen, maak uw donatie over op ons rekeningnummer, NL05INGB0008287222  ovv Project Vietnam Iris en Sander.