Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

De Benen Nemen helpt Iris en Sander hun droom verwezenlijken

Sander, documentaire-maker, en Iris, fysiotherapeut, hebben een droom. Al een tijd lang willen ze een grote reis maken. Lang onderweg zijn en zo meer van de wereld ontdekken. Toch moet het geen gewone reis worden, Sander en Iris willen op reis kennis delen en zich inzetten voor lokale bevolkingen die het een stuk minder goed hebben dan wij. Hoe pak je zoiets aan?

Met deze wens richtte Sander en Iris zich eind 2014 tot Stichting De Benen Nemen. Of wij hen konden helpen. Jazeker kon dat. SDBN heeft Sander en Iris in contact gebracht met Karin Vlug van het Medisch Comite Nederland Vietnam (MCVN). Met deze organisatie werkt SDBN al lange tijd op een heel prettige manier samen. Het MCNV is lokaal vertegenwoordigd in Vietnam en bekend met het uitzenden van onderzoekers en studenten. Na het nodige overleg is het gelukt. Sander en Iris gaan in maart 2015 voor een half jaar naar Vietnam. Zij zullen zich gaan inzetten voor de mensen met een beenamputatie die behandeld worden in de orthopedische werkplaats in Phu Yen. Deze werkplaats is door de samenwerking tussen SDBN en MCNV tot stand gekomen.

Voor Sander en Iris zijn de voorbereidingen nu in volle gang. Zodra zij in Vietnam zijn zullen we verder van hen horen. Meer info bekijk de website www.levenmeteenamputatie.nl of bekijk hun twitter pagina of facebook.   http://twitter.com/amputatieleven     https://www.facebook.com/pages/Leven-met-een-amputatie/310561329133503