Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Hulp aan Vietnam in 2013

 

patient in werkplaats Vietnam

Voor dit jaar, 2013, heeft Stichting De Benen Nemen samen met Medisch Comité Nederland-Vietnam (MCNV) besloten tot de consolidatie van de twee orthopedische werkplaatsen die daar met onze steun al in 2011 en 2012 van start gingen. De prothesemakerijen zijn gevestigd in resp. Phu Yen en Dak Lak, provincies in het midden van Vietnam waar tijdens de Vietnam-oorlog zwaar is gevochten..

 

Voor deze consolidatie heeft SDBN in totaal € 8.000 beschikbaar gesteld. Op voorstel van Pham Dung, de projectmanager van MCNV in Vietnam, omvat de consolidatie ook individuele steun aan circa honderd mensen met een beenamputatie.

 

 

Die individuele ondersteuning blijkt nodig gezien de schrijnende armoede in beide provincies. Kinderen, ook als ze een been missen, moeten veelal met hun ouders op het land meewerken om de kost te verdienen. Naar een prothesemakerij komen of naar een revalidatiecentrum vormt voor hen vaak derving van inkomsten. In een situatie waarbij een te helpen kind op grote afstand woont, blijken daarnaast ook de te maken reiskosten moeilijk op te brengen.

Patient in Vietnam 

Met MCNV is afgesproken dat beide werkplaatsen er tijdens de consolidatie naar streven met hulp van lokale mede-organisatoren verder geheel op eigen benen te gaan staan.

Eind dit jaar zal SDBN met MCNV overleggen over het in 2014 helpen oprichten van nog een derde orthopedische werkplaats, opnieuw in een arm deel van Vietnam