Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Orthopedisch Centrum in Togo uitgerust met apparatuur

Onlangs (voorjaar 2013) ontving Stichting De Benen Nemen bericht van het Liliane Fonds over het gezamenlijke project in Togo. Het project behelsde de inrichting van een orthopedisch centrum in de regio Sokode.

Al eerder (2011) is het centrum gebouwd en deels ingericht. Er werden vanaf begin 2012 patienten geholpen, maar nog niet alle benodigde apparatuur was aanwezig. Voor de aanschaf van apparatuur waarmee prothesen gemaakt en gerepareerd kunnen worden, is SDBN een samenwerking aangegaan met het Liliane Fonds. Het Liliane Fonds heeft contact met de lokale organisaties die het centrum runnen en de uitbreiding ervan begeleiden. Naast SDBN heeft ook deze lokale organisatie (Notre Dames des Apotres) financieel bijgedragen. Van het totale bedrag dat hierdoor beschikbaar kwam is een orthopedische oven met bijbehorende artikelen gekocht. Een medewerker van het Liliane Fonds is na de oplevering gaan kijken.