Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Keniaanse instrumentmaker helpt nu zelfstandig kinderen en project 'Groeiende Prothesen' gaat van start

Guido Meulendijks heeft eind 2010 de Keniase instrumentmaker van het Nyabondo Revalidatiecentrum getraind tijdens zijn werkvakantie. Tijdens zijn verblijf heeft hij 3 beenprothesen gemaakt voor 2 jongeren. Guido vertelde ons later dat hij ervan geschrokken was dat de kinderen van het centrum niet met regelmaat gecontroleerd werden. Het bleek dat sommige kinderen te lang met een niet passende prothese liepen. Doordat de kinderen zelf wel groeide, maar de prothese niet, werd de groei van de kinderen negatief beinvloed (scheef lopen) en ontstonden er ook vergroeiingen aan hun stomp. 

Onze samenwerkingspartner Bondo Kids heeft daarna 3 kinderen uitgezocht die ook dringend nieuwe prothesen nodig hebben. Hiermee is de instrumentmaker aan de slag gegaan en heeft hij nieuwe prothesen voor hen gemaakt.  Inmiddels hebben wij de volgende foto ontvangen met de instrumentmaker Stephen en de drie meisjes op hun nieuwe prothesen.

We zijn blij dat de training van Guido zoveel effect heeft voor de kinderen, maar we willen nu verder. SDBN vind het belangrijk dat er continu aandacht blijft voor de kinderen op het centrum met een prothese. Daarom is het project 'Groeiende Prothesen' gestart in samenwerking met Stichting Bondo Kids. Met dit project willen we bereiken dat kinderen in de groei regelmatig gecontroleerd worden en dat hun prothesen steeds 'meegroeien'.