Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Watertank voor de school revalidatiecentrum

Schoon drinkwater is van levensbelang. Studenten van de Faculteit Bewegingswetenschappen van de Universiteit Groningen hebben met een actie ruim 1000 Euro bijeen gehaald. Hiermee wordt op dit moment een watervoorziening gebouwd voor de school van het Nyabondo Revalidatie centrum.

 

 

 

Hieronder is de sokkel te zien waarop het waterreservoir zal worden geplaatst. De uitvoering wordt gedaan door Keniaanse vaklui.


Inmiddels is de watertank op de sokkel geplaatst. In Kenia kun je niet even een hijskraan laten komen, maar met de houten stellage is het prima gelukt om de tank op de sokkel te plaatsen. Het hele project heeft ruim 3000 Euro gekost.


Het hele project omvat:

  1. Een grote watertank voor de school bij Nyabondo. (Er was tot nu toe helemaal geen watervoorziening)
  2. Een stellage waar deze veilig opgezet kan worden.
  3. Een ondergrondse waterleiding vanuit het enkele kilometers verderop gelegen centrum Nyabondo.
We zijn ook blij dat dit project gerealiseerd kan worden dankzij Stichting Bondokids, die ter plaatse twee Nederlanders heeft om het project te begeleiden. De samenwerking met Bondokids is ook financieel van aard. Zowel Bondokids als Stichting de Benen Nemen dragen er aan bij.

 

 

Stichting de Benen Nemen heeft toegezegd dat zij voor 1500 Euro bijdraagt aan deze noodzakelijke watervoorziening. Hiervoor besteden we het geld van de studentenaktie, maar tevens betekent dit dat wij nog een kleine 500 Euro te kort komen....

Helpt u mee om de hele watervoorziening te realliseren?