Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Stichting bereikt tastbaar resultaat in Kenia

Eindelijk ze zijn er! De 5 naaimachines die betaald zijn door Stichting De Benen Nemen voor de herinrichting van de werkplaats van het Nyabondo Centre zijn aangekomen. En ze zijn niet alleen geleverd, maar ook geïnstalleerd en in gebruik genomen door de kinderen. Een groot feest voor zowel Nyabondo als SDBN, want dit heeft wel wat voeten in aarde gehad.

Al lange tijd steunt Stichting De Benen Nemen het Nyabondo Centre in Kenia. Voornamelijk wordt ons geld besteed aan protheses en studiemateriaal voor kinderen met een beenamputatie, maar eind 2007 startte we een bijzonder project. Het land verkeerde in een crisissituatie toen er politieke problemen ontstonden. Ook het Nyabondo Centre had te maken met de ongeregeldheden en wij besloten het centrum eenmalig algemene steun te geven. Na overleg met het centrum is geld beschikbaar gesteld voor het (locaal) kopen van 5 naaimachines en 5 breimachines. De werkplaats van het centrum was verwoest waardoor de kinderen geen trainingsmogelijkheden meer hadden en ook geen kleren konden maken. Verder was er dringend behoefte aan stoffen voor het maken van kleren en aan materialen voor het maken van krukken.

We spraken af dat eerst in Nairobi de 10 machines gekocht zouden worden. De afspraak was snel gemaakt, maar de levering liet eeuwig op zich wachten. Het is niet makkelijk om aan deze producten te komen en het transport is ook al niet simpel. Begin 2009 was het dan toch zover. We zijn blij om te zien dat onze steun daadwerkelijk resultaat heeft opgeleverd. Vol goede moed gaan we nu verder met het tweede deel “general support for Nyabondo”.