Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Orthopedisch Instrumentmaker bezoekt de praktijk in Kenia

Guido is inmiddels weer terug uit Kenia. Hij heeft veel kunnen bereiken in korte tijd. Op het Nyabondo revalidatiecentrum heeft hij Dophin weer aan twee nieuwe onderbeenprothesen geholpen. De oude waren na 4 jaar dringend aan vervanging toe. Tegelijkertijd heeft hij de instrumentmaker op het centrum kunnen trainen en van tips voorzien. Deze had namelijk al een paar keer geprobeerd om voor Dophin een nieuwe prothese te maken, maar dat was niet goed gelukt. Dit vanwege een gebrek aan ervaring. Omdat Dophin nog in de groei zit, zal ze over één of twee jaar opnieuw twee prothesen nodig hebben. Stephan kan deze dan zelf maken met de opgedane ervaring.


 

 

 

 

Daarnaast heeft Guido ook een prothese gemaakt voor John. Deze jongeman kon z'n geluk niet op.

Stichting De Benen Nemen is blij dat dankzij de inzet van Guido een goed inzicht hebben van de situatie ter plaatse. Samen met Bondo Kids kunnen we nu verder werken aan een verbetering van de orthopedie techniek.

Hoe houden we de voorraden op peil. (In Somalië is er een magazijn voor onderdelen.....)?
Hoe voorkomen we dat kinderen véél te lang met een prothese door moeten lopen.?
Hoe zorgen we ervoor dat Stephan verder getraind wordt?
Kan er een tweede instrumentmaker opgeleid worden?

NB: Guido heeft ook de brei- en naaimachines in bedrijf gezien. Deze worden zeer intensief gebruikt!