Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Zwemmen met Nyabondo kids

In 2005 heeft Stichting De Benen Nemen een prijs gekregen van Vodafone. Met dit bedrag mochten we iets leuks doen voor gehandicapte kinderen in Nederland. Een oproep in de nieuwsbrief en op de website leverde echter geen reacties op. De Stichting wist wel een zeer goed doel in Kenia, de kinderen van het Nyabondo Centre. Twee jaar geleden zijn tien kinderen van Nyabondo geholpen met geld van Stichting De Benen Nemen. Er is nog steeds contact met het Centrum en de prijs van Vodafone kan hier goed besteed worden. De kinderen komen bijna nooit buiten het Centrum. Na oveleg met Vodafone gingen zij hiermee akkoord.  Daarom nam Mark Vrielink van Stichting Bondo Kids de kinderen een dagje mee uit.

Op vrijdag 3 maart nodigden wij de kinderen uit om te gaan zwemmen. Zij hoefden hier niet over na te denken, dolenthousiast zeiden ze: JA. De volgende ochtend vroeg stonden ze allemaal klaar. Hun ogen straalden vol spanning. Dit was voor de meesten de eerste keer dat ze gingen zwemmen. Tijdens de autorit naar het zwembad was het een en al gepraat en gegil over de indrukken onderweg en over hoe het zou zijn in het zwembad.

Aangekomen in het zwembad kreeg iedereen een badpak. De enige jongen van de club had een eigen short en T-shirt meegenomen. Het was even wennen, maar toen waren de kinderen vertrouwd met de vleugeltjes die ze omhadden en waarmee ze konden drijven. Enkele spelattributen in het water zorgde voor veel plezier. Sommige badgasten keken wel vreemd op, omdat er aan de rand van het zwembad een aantal benen lagen.

Na een uurtje zwemmen, kreeg iedereen trek. Een heerlijke bord patat met worst en een soda (fanta) gingen er goed in. Sommige kinderen gingen voor een tweede keer het water in. Onderweg terug naar het revalidatie-centrum deelden we een zak lollies uit. Tevreden zat iedereen in de auto. Sommigen half slapend, anderen genietend van de lollie en nagenietend over het zwemmen.

Wij vonden het een zeer bijzondere ervaring om te zien hoe de kinderen genoten hebben ondanks hun handicap. Hoe ze hun angst in het water overwonnen en hoe sommigen apetrots waren als ze echt konden zwemmen. We zijn blij dat we dit via jullie stichting konden realiseren!

Met vriendelijke groet, Stichting Bondo Kids

Bron: Nieuwsbrief Stichting de Benen Nemen, april 2006