Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Hulp aan kinderen van het Nyabondo centre vanaf 2002

In 2002 bezochten Els en Louis Cats (voorzitter en medeoprichter van Stichting De Benen Nemen) het Nyabondo Revalidatie Centrum in Kenia. Namens de Stichting hebben zij toen beloofd om tien kinderen te helpen aan een prothese en andere hulpmiddelen zodat ze (weer) zelfstandig kunnen lopen. In januari 2004 is het geld voor de prothesen overgemaakt en in november 2004 ontving de Stichting een dankbrief van het Nyabondo Center. De tien kinderen hadden toen allemaal een prothese en konden weer lopen.

Desalniettemin hebben deze kinderen het niet makkelijk. Met de weinige middelen die op dit centrum zijn, wordt zuinig omgesprongen, maar er is een enorm tekort aan alles. Materiaal is vaak oud en versleten. Stichting De Benen Nemen heeft een flinke doos stompkousen naar dit centrum gestuurd. De kinderen moeten in Nairobi naar hun prothesemaker, een afstand van 350 Ć  400 kilometer over een zeer slechte weg. Het Nyabondo Centre heeft een grote wens. Zij willen graag op hun terrein een orthopedische werkplaats, zodat de kinderen de lange reis naar Nairobi niet meer hoeven te maken.

Het jaar 2007 is nog met net begonnen als Stichting De Benen Nemen 5 aanvragen krijgt om kinderen in het Nyabondo centre te helpen aan beenprotheses. Stichting De Benen Nemen heeft deze aanvraag positief beantwoord en er zijn wederom 5 kinderen geholpen aan een beenprothese. Hieronder bevinden zich 3 kinderen die reeds eerder geholpen zijn, maar die in verband met groei aan een nieuwe prothese toe waren.