Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Brieven van kinderen

In 2006 heeft de Stichting De Benen Nemen, dank zij de financiële steun van haar donateurs, in totaal 87 kinderen geholpen aan een beenprothese. Als dank voor haar steun heeft de Stichting de volgende (vertaalde) brieven mogen ontvangen:

Brief Emily Kerubo

Mijn naam is Emily Kerubo. Ik ben geboren in 1996; ik ben 10 jaar oud. Ik ben het 3e kind in een gezin met 6 kinderen; 1 jongen en 5 meisjes. Ik werd geboren met een afwijking aan mijn benen.
Na een tijdje bracht mijn grootmoeder me naar het Nyabondo centrum voor correctie van mijn benen. Beide benen werden geamputeerd en ik heb nu protheses. Nu ben ik heel blij dat ik kan lopen en gaan waar ik wil, en ook naar school om te leren voor mijn kleurrijke toekomst!
Ik zit nu in de 5e klas, en ik leer met de meisjes van Nyabondo. In de toekomst, na mijn opleiding, wil ik advocaat worden zodat ik onafhankelijk kan zijn.
Ik wil jullie heel erg bedanken voor alle hulp die jullie mij gegeven hebben.
God zegene jullie.

 

 

 

Brief Peter Onditi

Lieve vriend, beste lezer,
Ik wil u mijn oprechte dank betuigen voor de hulp die ik van u heb mogen ontvangen; dat u mij de kans heeft gegeven weer te kunnen lopen! Graag geef ik in antwoord op uw vraag de volgende benodigde informatie.
Mijn naam is Peter Onditi Awino. Ik werd geboren in 1983 in een gezin met negen kinderen. Door tegenspoed overleden mijn twee ouders en zes kinderen. Nu heb ik alleen nog een broer en een zus. In 1995 leed ik aan ostemyelitis, wat resulteerde in een amputatie. Ik werd toen overgebracht om behandeld te worden in het Nyabondo centrum. Met de hulp van Sr. Florence kreeg ik geld om naar Abwao basisschool te gaan. In deze hele periode woonde ik in het Nyabondo centrum. Na de basisschool kreeg ik weer een beurs, ditmaal voor de middelbare school ‘ Joyland’ in Kisumu. Het Nyabondo centrum zat ondertussen niet stil; na de 4e klas heeft dr. Ludovena me geholpen naar het Thika Technologie Instituut te gaan, om in drie jaar een diploma te halen in Medische Laboratorium Techniek. Dat was de grootste kans in mijn leven en ik zal nooit vergeten dat het Nyabondo centrum dit voor mij gedaan heeft. Op dit moment heb ik voor 3 maanden een baantje met een laag inkomen. Het contract ging in in April 2006 en loopt af in Juli. In de toekomst wil ik heel graag mijn studie voorzetten en een bachelor-diploma halen in de Medische Laboratorium Technologie, waar dan ook ter wereld. Dit is hetgene dat ik het allerliefste zou willen in mijn leven.
Ik zou u graag willen vragen om welke hulp dan ook, om me de kans te geven deze doelen in mijn toekomst te bereiken. Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet, Peter Onditi

 

 

 

Brief Dolphine Auma

Lieve...
Hoe gaat het met jou? Ik hoop dat het goed gaat, met mij wel. Ik wilde even vertellen dat we regen hebben gehad! We hebben onze gewassen geplant en ze zijn goed gegroeid en we gaan binnenkort oogsten.

De reden waarom ik je deze brief schrijf is om je te vertellen over mijn geschiedenis. Toen ik werd geboren, had ik een aangeboren afwijking die mijn benen aantastte. Toen ik groter werd werd de pijn steeds erger. Ik werd naar het ziekenhuis gebracht, maar dat kostte een hoop geld en mijn ouders konder dat geld niet opbrengen. Van daar bracht mijn moeder me naar de lokale kleuterschool vlakbij huis toen ik vijf jaar oud was.

God zegende mij toen mijn moeder mij eens meenam naar de kerk, waar ik een zuster vond die mijn moeder alles vertelde over het Nyabondo centrum voor gehandicapte kinderen. Op een dag besloot mijn moeder om me naar het Nyabondo centrum te brengen. Zuster Ludovina verwelkomde mij met blijdschap en zorgde voor me en ik dank haar voor haar goedheid. Na een paar dagen kreeg ik een operatie aan beide benen. Nu kan ik heel goed lopen met een kunstbeen, omdat ze mijn beide benen geheel hebben geamputeerd.

Ik dank de Almachtige God voor dit alles. Ik kan met van alles meedoen zoals handbal, volleybal en andere activiteiten. Ik ben nog steeds aan het studeren. Ik probeer heel hard te werken op school zodat ik in de toekomst piloot kan worden als God me het leven geeft!
Goodbye, from yours sincerely, Dolphine Auma