Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

De Benen Nemen draagt bij aan nieuwbouw guesthouse, Kenia

Bijna iedere maand komen de artsen van de AMREF Flying Doctors 4 a 5 dagen op het Nyabondo centrum, om de aanwezige gehandicapte kinderen te opereren. Deze gespecialiseerde doctoren met hun personeel werken op reeds bestaande ziekenhuizen elders in Kenia. De AMREF flying doctors komen1 dag van te voren als het goed is gepland. In de ochtend zien de doctoren de patiënten pas voor het eerst en beoordelen ze of ze ook echt geopereerd moeten worden. Het kan zijn dat er mensen naar huis worden gestuurd omdat de juiste instrumenten niet aanwezig zijn of dat er teveel mensen zich hebben gemeld voor de operaties. De doktoren werken achter elkaar door. Er is 1 arts, 1 anesthesist, 2 operatie assistente en 2 zusters en samen doen ze zo’n 10 tot 15 operaties op een dag die gemiddeld 1½ uur duren. Ze beginnen om 7.30 uur en om 23.30 uur stoppen ze. Tijdens deze operaties vinden er helaas ook nog al eens amputaties plaats. Duidelijk is dat een amputatie een ingrijpende gebeurtenis is voor patiënt, familie, omgeving, maar ook voor de arts. Daarom zal pas na zeer zorgvuldig afwegen een dergelijke operatie worden voorgesteld.

In de zomer van 2015 vond zo'n operatie plaats (zie foto's). Een kind van 9 jaar met een geamputeerd been waarvan het bot weer door groeide. Het kind had heel veel pijn. De deskundige arts heeft het bot netjes afgesneden, zodat het kind weer verder kan zonder pijn en mogelijk met een prothese kan lopen.

 

Stichting Bondo Kids begeleid de realisatie van het nieuwe guesthouse. Het wordt een geweldig onderkomen voor de doktoren, waar zij een moment van rust kunnen genieten na deze ingrijpende gebeurtenissen. Stichting de Benen Nemen ondersteunt dit initiatief en heeft met 2.500 euro bijgedragen aan de nieuwbouw.