Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

De Benen Nemen helpt bij de bouw van het guesthouse in Kenia

 

 

Bijna iedere maand komen de artsen van de AMREF Flying Doctors op het Nyabondo centrum, 4 a 5 dagen langs om de aanwezige gehandicapte kinderen te opereren. Deze gespecialiseerde doctoren met hun personeel werken op reeds bestaande ziekenhuizen elders in Kenia.

 

 

De AMREF flying doctors komen1 dag van te voren als het goed is gepland. In de ochtend zien de doctoren de patiënten pas voor het eerst en beoordelen ze of ze ook echt geopereerd moeten worden. Het kan zijn dat er mensen naar huis worden gestuurd omdat de juiste instrumenten niet aanwezig zijn of dat er teveel mensen zich hebben gemeld voor de operaties.

 

De doktoren werken achter elkaar door. Er is 1 arts, 1 anesthesist, 2 operatie assistente en 2 zusters en samen doen ze zo’n 10 tot 15 operaties op een dag die gemiddeld 1½ uur duren. Ze beginnen om 7.30 uur en om 23.30 uur stoppen ze.

 

Tijdens deze operaties vinden er helaas ook nog al eens amputaties plaats. Duidelijk is dat een amputatie een ingrijpende gebeurtenis is voor patiënt, familie, omgeving, maar ook voor de arts. Daarom zal pas na zeer zorgvuldig afwegen een dergelijke operatie worden voorgesteld.

 

Afgelopen zomer heb ik een operatie bijgewoond (zie foto's). Kind van 9 jaar met een geamputeerd been waarvan het bot weer door groeide. Het kind had heel veel pijn. Onze deskundige arts heeft het bot netjes afgesneden. Zodat het kind weer verder kan zonder pijn en mogelijk met een prothese kan lopen.

 

Stichting Bondo Kids probeert met het realiseren van een nieuwe guesthouse, een geweldig onderkomen te realiseren voor de doktoren, waar zij een moment van rust kunnen genieten na deze ingrijpende gebeurtenissen.