Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Nederlandse aandacht voor werkplaats Nyabondo, Kenia

Werkplaats Nyabondo Centre Kenia 2013In 2010 ging Guido Meulendijks, orthopedisch instrumentmaker bij het Millitair Revalidatie Centrum Aerdenburg te Doorn, naar het Nyabondo Revalidatie centrum in Kenia om de mogelijkheden van de werkplaats aldaar te onderzoeken. Naar aanleiding van zijn bezoek zijn er diverse verbeteracties opgestart in de werkplaats en de werkwijze van de medewerkers. Zie hierover ook onze eerdere berichten.

Maud voor aanvang operaties Nyabondo door Flying Dokters 2013In 2013 is er opnieuw speciale aandacht vanuit Nederland voor de werkplaats. Twee studentes bewegingstechnologie van de Haagse Hogeschool mailen SDBN met een stageverzoek. Via Stichting Bondo Kids kunnen ze een stageplaats krijgen in Kenia bij het Nyabondo Centrum. Pascale en Maud krijgen vooraf al enkele praktische ideeen aangereikt waar het centrum behoefte aan heeft. Met deze ideeen onder de arm gaan de studentes naar Kenia en beginnen met hun stage. Hun stageperiode loopt van eind augustus tot half november 2013.

In het stageverslag, dat SDBN ook heeft gekregen, staat nauwkeurig beschreven hoe het centrum functioneert, welke hulpmiddelen er in de werkplaats gemaakt worden en hoe dat in z’n werk gaat. Er is vooral veel hands-on hulp geboden in de elf weken durende stageperiode.

Rolstoelen voor kinderen op het Nyabondo Centre 2013Tastbaar resultaat bereiken ze o.a. door te helpen met het maken van protheses, ortheses, braces, schoenen, krukken en loop-/rolstoelen.