Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Project 'Groeiende Beenprothesen', stand van zaken

Al sinds 2011 werkt Stichting De Benen Nemen aan het project waarbij de kinderen van het Nyabondo Centre in Kenia met regelmaat gecontroleerd worden en hun prothesen aangepast of vernieuwd. Het is belangrijk voor kinderen dat prothesen goed blijven passen en 'meegroeien' naarmate de kinderen groter worden. Lees meer over dit project onder 'Derde Wereld Been > Kenia'.

In 2013 zijn er 2 controle-rondes geweest. De eerste was in de lente, de laatste ronde is uitgevoerd in Oktober. Het is gelukt om in totaal 11 kinderen te controleren en te helpen. Hun prothesen worden gemaakt en aangepast in de werkplaats van het centrum door de vaste medewerkers van het centrum. In totaal bedroegen de kosten van de reparaties, de nieuwe prothesen en de gemaakte reiskosen door de patientjes 865 euro. Deze kosten heeft SDBN voor haar rekening genomen.