Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Nieuw samenwerkingsverband met Noaberhulp in Kameroen

Al enige tijd heeft SDBN contact met een stichting die zich richt op twee kinderrevalidatiecentra in Kameroen. Deze stichting heet Noaberhulp, is kleinschalig en werkt eveneens met vrijwilligers. De twee centra zijn Sajocah (Mambu Bafut) in het Noord Westen en Arch (Mutengene) in het Zuid Westen van Kameroen. Met behulp van Stichting Noaberhulp zijn in de centra orthopedische instrument- en schoenmakerijen ingericht en daarnaast draagt deze stichting bij aan continue ondersteuning via materialen (grondstoffen, machines en gereedschappen) en opleidingen. In 2009 en 2011 is een medisch/technisch team van deze stichting naar Kameroen gegaan om zelf ter plekke trainingen te geven. 

Gezien de overeenkomsten tussen Noaberhulp en SDBN qua opzet en doelstelling is gezocht naar een manier waarop we effectief kunnen samenwerken. We denken deze gevonden te hebben in een nieuw project rondom training. Eind 2013 werden de voorbereidingen getroffen om twee medewerkers van Sajocah en Arch een gerichte training aan te bieden. SDBN heeft op basis van het projectplan besloten om een financiële bijdrage te leveren. Nu het plan en de financiering rond zijn zullen Richard en Timothy binnenkort met hun training beginnen.