Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Project Kaki Palsi

Bob Giesberts  heeft met de steun van Stichting de Benen Nemen, Kivi Niria Studie- en Reisfonds, Stichting Beter ter Been en BSN Medical een nieuwe onderbeenprothese ontwikkeld voor een mobiele orthopedische werkplaats in Indonesië. Hiervoor is een bezoek gebracht aan revalidatiecentrum Harapan Jaya, in Pematang Siantar, Sumatra, Indonesië.
Dit korte verslag vormt de samenvatting van dit project. Het beschrijft de achtergrond van het probleem, het ontwikkelde product en
productieproces, en de resultaten van de gedane activiteiten.

Als conclusie is beschreven hoe alle betrokken partijen een vervolg zullen geven aan dit project.

 

Als afstudeeropdracht voor de studie Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit Twente heeft Bob Giesberts een nieuwe onderbeenprothese ontworpen. Dit concept heeft een vergelijkbare kwaliteit als huidige protheses maar de productie ervan is sneller, simpeler en goedkoper. De productie vereist geen zware machines en in 2 uur  is de prothese klaar.

 

simbolon op gras

 

Verslag van Bob Giesbers (pdf)